Evaluare riscuri de accidentare si imbolnavire profesionala

Obiectivul central al securitatii in munca il reprezinta reducerea numarului de accidente de munca si al imbolnavirilor profesionale prin reducerea sau eliminarea riscurilor profesionale.

Punctul de plecare in optimizarea activitatii de prevenire a accidentelor de munca si imbolnavirilor profesionale intr-un sistem de munca il constituie evaluarea riscurilor profesionale din sistemul respectiv.

Evaluarea riscurilor profesionale presupune identificarea tuturor factorilor de risc (pericole sau situaţii periculoase) pentru fiecare componenta a sistemului de munca (executant, sarcina de munca, mijloace de munca, mediu de munca) si cuantificarea dimensiunii lor pe baza combinatiei dintre doi parametri:
– probabilitatea de manifestare
– gravitatea consecintei maxime previzibile asupra organismului uman.

O asemenea analiza permite identificarea si ierarhizarea factorilor de risc in functie de importanta lor si alocarea eficienta a resurselor financiare si umane pentru masurile prioritare de eliminare sau reducere a riscurilor reziduale asociate. Masurile de eliminare sau reducere a riscurilor, vor fi transpuse in Planul de prevenire si protectie.

Tariful si durata efectuarii lucrarii de evaluare variaza in functie de procesele si sistemele  de munca analizate. Pentru o apreciere corecta a acestora, va rugam sa ne furnizati cat mai multe date despre societatea pe care o reprezentati. Va multumim!

Solicitati oferta de pret!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *